hellre dubbelmoral än ingen moral, eller vad är det man brukar säga?

Hela den här historien med stackars Ganna, 91, som skulle (ska?) skickas ”hem” till Ukraina, trots sin ålder, sjukdom och avsaknad av släkt och familj, gör mej ganska upprörd, nej, väldigt upprörd.

Först och främst pga det självklara – man skickar inte en 90+are till ett land hon inte längre ser som hemma, man låter henne få det så bra som möjligt den tid hon har kvar, det är vad man gör. Ingenting annat.

Men även pga hur politiker uttalar sej i frågan. ”Vi har inte råd” säger Tobias Billström. ”Sån här invandring genererar inga skatteintäkter då pensionärer inte jobbar, dessutom kostar det mycket i form av sjukvård” säger han, på ett ungefär.

Vi har inte råd? Vi har inte råd? Hör här nu, Tobias Billström, för jag talar nog inte bara för mej när jag säger att vi skattebetalare gärna tar oss råd för sånt här. Dessutom, om vi ser på invandringen till det här landet i övrigt, så har vi råd. Vi har råd så det räcker och blir över, om vi ser till hur ni ser på invandringen i stort.

För vi har visst råd att ta hit mångdubbelt mer med invandrare från världens alla hörn, jämfört med resten av Europas länder. Vi har råd att låta ouppfostrade invandrarungdomar glida omkring i förorterna och bete sej precis som de vill, bränna bilar, kasta sten och hota poliser och brandmän. För att inte tala om de drygt 2.000 ”ensamkommande flyktingbarn” (som kostar, i runda slängar, en miljon styck om året) vi tar hand om varje år. ”Barn” som inte sällan visar sej vara allt annat än barn. Det har vi råd med, anser ni. Men vi har inte råd med att ta hand om Ganna? Vilken av dessa två parter är egentligen en s.k. ”belastning” för samhället?

Förstår du, Tobias Billström, att man blir lite upprörd när du säger såna där urbota idiotiska saker, där du gör skillnad på folk och folk? Förstår du att folk undrar hur fan ni tänker när ni vill skicka ”hem” en hederlig gammal dam som Ganna samtidigt som det är ”inhumant” att utvisa invandrare som begått grova brott, som mord och våldtäkt, som de sedan dömts för här i Sverige? Förstår du att du och ditt parti tappar folks förtroende helt och hållet? Jag vet inte om du förstår det. Det verkar inte så.

Jag är inget fan av Aftonbladet, det vet alla som läser min blogg. Jag är heller inget fan av folk som ”gråter ut” i pressen. Men i det här fallet är jag jäkligt glad att Aftonbladet är landets största ”gråt ut-tidning”, det är den enda anledningen till att Ganna fortfarande är i trygga händer. Åtminstone ett litet tag till.

3 tankar om “hellre dubbelmoral än ingen moral, eller vad är det man brukar säga?

  1. Jag håller med dig! Fan va arg man blir! Det finns bra mycket fler invandrare som jag gärna hade skickat hem, eller till helvetet, mig spelar det ingen roll.. Det är ju väldigt konstigt att invandrare som kommer hit och begår brott gärna får stanna i våra fängelser, som betalas av våra skattepengar. Men att en näst intill döende gamling ska få va kvar sina sista levnadsdagar i Sverige, nej det går inte.. Jävla idioter!

  2. Sjukt irriterad man blir alltså. Tycker tankesmedjan i P3 hade ett bra argument häromdagen till varför Ganna kunde få stanna… för att vi hade ju Eva, 96 som självmant flyttade till Thailand, så hennes kostnader kan ju nu läggas på Ganna istället. Det lät bättre när de sa det men men..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s