i just can’t get you out of my head

Det är tämligen svårt (för att inte säga omöjligt) att tänka på någonting annat än att lillgrabben ”ska” komma i dag. Och därmed är det även svårt att blogga om något annat, men jag hoppas att ni har förståelse för att det är mycket bebis-väntan här nu. Det har ni, va?

Jag har verkligen inte gjort mycket i dag, så det finns inget att skriva hem om. I morse, vid 9:15, åkte jag och Vikto upp till huset och träffade rörmokaren för att diskutera placering av vårt underbara badkar och blandare som vi köpte i förrgår. Underbart snyggt badkar, om jag får säga det själv. Ska se om jag kan fixa fram en bild på det. Ja, titta, det kunde jag. Det är även den blandaren vi ska ha. Här;

Efter den lilla trippen har jag i princip inte lämnat soffan, kollat lite på Ensam Mamma Söker på tv3play, sen somnade jag till och med en timme. Underbart för mej som har så svårt att sova på dagen. Har mycket sammandragningar och en del som gör ont, så jag vill verkligen hoppas att något är på gång, men vågar knappast tro det. Försöker tänka att det är två veckor kvar, så att jag inte blir besviken varje dag han inte kommer…

Men under tiden som jag är tråkig och gör ingenting (jo, äter bullar), så kan väl ni som fått barn någon gång i tiden lämna en uppmuntrande kommentar om att ”för mej gick det jättefort, värkarna bara kom och pang boom, så var bebisen ute på två timmar!”. Det kan ni väl? Så kan jag få läsa. Tack! Puss. Hej!

16 tankar om “i just can’t get you out of my head

 1. Ok du bad om det 😉 Jag hade sjukt mkt sammandragningar utan att nåt hände. Jag gick 1 vecka över tiden och blev igångsatt pga liten vattenavgång. I 26 timmar hade jag fruktansvärda värkar med 1,5 minuts mellanrum, ryggbedövning hjälpte inte. Till sist tog de sugklocka och det slutade med den största bristningen du kan få, inget skämt. Förlorade 2,5 liter blod, ilfart upp på operation, fick knappt se E innan jag skjutsades iväg. Det gick sådär kan man säga, men som tur är så är det rätt ovanligt att det går såhär. För dej kommer det gå supersnabbt och smärtfritt 😉 Han måste komma snart för vi vill se hur han ser uuuut!
  Hoppas inte att du hatar mej för min berättelse! Kram

 2. Har säkert redan berättat allt men här kommer det ändå;
  Första värken kom 5.30 utan att jag fattade, kl 10 gick vattnet och då ringde jag hem Markus. Framme på förlossningen 11.29, då helt öppen. Hade krystvärkar mellan 13.30-13.48 när han kom ut som ett skott. Var inte så smärtsamt som jag trodde, och vilken känsla när han kom upp på bröstet!!

 3. Jag har tyvärr ingen förlossningsberättelse på lager men jag vill medge att jag kollar din blogg sisådär fem gånger om dagen nu…för att hålla mig uppdaterad! Stort lycka till. Han kommer nog närsomhelst. Den som väntar på något gott! Kram Carro

 4. Ja du har väl redan läst min historia, men det tål att påminnas om i väntans tider: 3,5 timme från första värk! Vid denna tiden för en vecka sedan satt jag lugnt i soffan och tittade på tv, kände inte något direkt som pekade på att det var på g. Ca 21.00 kom det lite kompisar hit och kollade på fotboll, jag låg i sovrummet och kollade Desperate Housewives. Lugn vanlig kväll… Vi hann gå och lägga oss och sen hände allt bara plötsligt, det ”knäppte” till någonstans i bäckenet, värkarna började och sen gick vattnet. 3,5 timme, det är allt som behövs 😉

 5. Ping: tell me more! | Somenöppenblogg 2.0

 6. Det kommer gå galant. Mitt första barn gick vattnet och hade inga värkar då sen sa det poff och 3 timmar senare va han ute. 2 barnet samma där vattnet gick, inga värkar sen kom bara krystvärkarna så 1,5 timme efter vattnet gått kom han farandes:)Du glömmer smärtan så fort han e ute. Lite jäkla anama bara så går det super för ut ska den ju & ut kommer den!. Om jag inte minns fel, tror jag mött dig på planen så är du som jag lång och smal och flera barnmorskor har sagt till mig att den kroppen är som gjord för att föra barn. Så det kommer gå hur bra som helst för dig. Lycka till! /Linda

 7. Åh, sånna här berättelser gillar vi 🙂
  Med Tilde blev jag igångsatt v 42+5. Dom tog vattnet kl 10, som tur var så jag slapp alla piller och allt vad det är, sammandragningar och värkar kom nästan med en gång. Ca kl 13.30 bestämde jag mig för EDA vilket var kanon om du frågar Henrik. Han rekommenderar den starkt då han fick en chans att vila handen 🙂 Kl: 22 var hon ute.
  Med Lucas blev jag igångsatt v 42+3 även där med att dom tog vattnet. Jag hade varit öppen 1,5 cm i ca tre veckor och gjort ett antal hinnsvepningar men han ville stanna i magen 🙂 Dom tog vattnet 8.40, då var jag öppen nästan 2 cm och livmoderhalstappen var det tre cm kvar på. Vi gick ut och promenerade i ca två timmar med några stopp in till BM för att säga ”hej”. Ca: 10:40 går vi in på sjukhuset igen, nu gör det ganska ordentligt ont så vi skriver in oss på BB. När vi kommer upp håller dom på att göra i ordning vårat rum så vi går i korridoren lite. Vid 11 tiden kommer vi in på rummet och jag är öppen ca 4 cm och tappen är borta.
  Fy fan tänker jag som börjar få riktigt ont. När klockan är strax efter 11.30 vill jag lägga mig ner för då e jag på väg at ge upp. Dom börjar göra i ordning lustgasen som jag kan använda. Jag är öppen 6 cm. Ca 15 minuter senare ger jag upp, jag vill inte mer. Ge mig sprutan! Skriker som en stucken gris och ligger och vänder mig fram och tillbaka i sängen då det känns som att jag ska skita en melon.
  BM kommer in och undersöker igen. Hon säger att det inte är någon idé att ta EDA för den kommer inte hinna verka. Hon frågar om jag vill trycka, Nej säger jag men en värk senare vill jag visst det. Hon såg huvudet när hon undersökte mig och kl 11.50 var han ute.

  Nu i efterhand är jag otroligt glad att jag var uppe och gick så mycket, inte tog EDA och att jag blev igångsatt.
  Hade jag inte blivit det hade jag gått hemma till klockan var 11.30 och då hade han fötts i bilen.

  Du som e en idrottstjej kommer tycka att det är värsta adrenalinkicken när han kommit ut. Det är en så mäktig sak att gå igenom!

  Massa kramar från Schweiz

 8. Här kommer min förkortade förlossningshistoria:
  Jag hade gått 2veckor över tiden och såg ut som en vattenballong, 10-15kilo vatten i kroppen (+ ett antal kilo till) sa min barnmorska – härligt va? 🙂
  På en rutinkontroll på Östra såg man att lillen enbart hade 15% fostervatten kvar och jag blev skickad till Mölndal för igångsättning klockan nio på morgonen. Där stack de hål på fosterhinnan och satte en ballong (sjukt otrevligt) som jag fick promenera runt med hela dagen. Vid 22 hade fortfarande inget hänt och de tog ut ballongen och jag fick åka upp till BB och sova – utan bebis. Mycket konstig känsla.
  Morgonen efter testade de det ena och det andra men gav mig till slut igångsättande dropp. På 2timmar öppnade jag mig 10cm och var helt borta av smärtan. Lustgasen funkade inte alls men epiduralen var ljuvlig. Fick bara ligga på sidan eftersom det var den enda ställningen då min sons hjärtljud var bra. Hade en riktig hitler-läkare, hemskt var hon! Fick sår på sidorna efteråt!

  När Liam var halvvägs ute så fastnade han med huvudet på snedden och kunde inte komma ut så det blev akut kejsarsnitt. Jag förlorade mycket blod och fick ligga på uppvaket i 6timmar. 2månader tog det innan jag kunde komma upp ur sängen själv hemma igen 😉

  Men vet du vad, det var värt varenda sekund och jag skulle göra om det tusen gånger för att det gav mig min ljuvliga lilla son. Lycka till Maria!

 9. Har du inte hört barnmorskorna säga ” den bästa förlossningen är inte den snabbaste!” För det sa min hela tiden. För oss tog det 23 timmar och det kändes kanske som 5. För när man väl fattat att nu börjar det så är man bara så glad att det börjat att det liksom inte spelar ngn roll hur lång tid det tar. Det tar den tid DIN kropp vill att det tar och det blir säkert hur bra som helst. Det är bara att slappna av och rida ut vågen! Lycka till alla 3!

 10. Här kommer min!

  Vattnet gick vid 9:00 ( kan säga att det är bra att ha handdukat till hands, det fortsätter komma vatten, eftersom barnet behöver det, vattnet tar inte slut bara för att det går, som jag trodde :o)) in till östra för att kolla så allt var bra, hade gått över 9 dagar, tillbaka hem. Värkarna började ca 15, åkte till Mölndal vid 19, höll på hela natten! tog epidural (tack och lov) vid 5 konstaterade vi att jag inte orkade mer, vi beslutade att ta sugklocka och då var han ute på 2 eller 3 krystvärkar, han föddes 5:37. Jag kunde definitivt inte tänka mig att göra det igen! då :o) Jag sprack och fick sys.
  Det hjälper att vara uppe och röra på sig så mycket som möjligt, ligger man trycker man ihop sig själv, är du uppe och står kommer tyngdkraften och hjälper till :o) Ett litet tips bara :o)

 11. Theo var beräknad den 29:e oktober och kvällen den 28:e gick jag och la mig jättebesviken på att kag inte kände ngt, hade bara sammandragningar som jag hade haft några veckor..
  Men ojojoj! Kl 03.00 vaknade jag av att det satte igång! Ringde Mölndal och fick frågan om jag kunde prata när värkarna kom och det kunde jag ju inte så det var bara att åka in!
  Placerades i ett bad (kan verkligen rekomendera det) och kl 10.00 tog dom hål på hinnorna eftersom inte vattnet hade gått sedan gick det undan så 12.04 29:e var min prins äntligen på utsidan! Och oj vad häftigt det var!! Jag skulle kunna föda barn hur många ggr som helst för jag tyckte det var skithäftigt!!
  Så lycka till och kämpa på, och glöm inte att lyssna på kroppen för den vet precis vad den ska göra 🙂

 12. Linnea var beräknad till 18 nov. Den 11 kl. 05 på morgonen så vaknar jag av att det liksom knäpper till i underlivet. Rusar upp ur sängen o plask så går vattnet! Precis som en dålig film var det, det bara forsade ut. Väcker maken som frågar om jag är säker på att det är vattnet?!
  06 börjar värkarna, 15.00 åker vi in, bara öppen 3 cm men visar alla tecken på havandeskapsförgiftning så jag får stanna kvar.
  Får episoden som bara sätter sig i benen o gör mig förlamad, lustgasen ger mig panik så den tar de bort. 00.00 är det dags att krysta men bebis är stressad så bm hjälper till med yttre press (lägger sig på magen) Fy fan för den smärtan. 00.45 är Linnea ute.
  När jag ser henne säger det bara klick o sen är jag totalt förälskad! Jag som alltid förväntat mig att böla när jag får barn skrattar istället som ett fån. Totalt överlycklig!
  Snart är det dags igen, hoppas att det går snabbare denna gången…. 🙂

 13. Första förlossningen var seg. Vatten avgång i V 35+6. fick läggas in o hade pinvärkar i 2 dygn innan han tittade ut… Jag var mycket trött, men när det väl drog igång på riktigt så tog det bara ca 3 timmar från det att jag var fullt öppen. Andra gången gick jag över 11 dagar. De var de värsta dagarna i mitt liv. Trodde aldrig jag skulle få tiden att gå. Men när det väl drog igång gick det snabbt. Vaknade efter tolv på natten, kom in på förlossningen vid 2 tiden och klockan halv sex är han född. Dock var seten hemsk förlossning. Kände hela tiden att det var ett stort barn som skulle fram. Men tyvärr lyssnade dom inte på mej och jag sprack hela vägen bak och 2 cm upp i smaken. Hela ring muskeln gick av och jag fick opereras direkt… Han fick oxå massor av skador så vi fick åka ambulans till Jönköping… Idag mår han prima;)!
  Nummer 3 hade jag blivit lovad snitt eftersm att det gick som det gick med Alfreds förslossning… Men ju längre bf närmade sig och läkarna tyckte att min skada var så pass bra så vi kom överens om att jag skulle bli igångsatt 3 veckor innan bf!
  Igångsättningen var väldigt utdragen och det tig. Ett och ett halvt dygn innan han tittade ut… Det var nog den bästa förlossningen trots allt! Jag var sååå med! Skippade lustgasen och tog bara Eda! Och det var verkligen superbra!
  Knappt några stygn och alla mådde bra! 1 dygn senare åkte vi hem!
  Oj va luddigt det blev…;) hoppas du fattar nått vad jag har skrivit;)
  Jag får dock stora barn… Douglas född v36+ 0 vägde 3170g o var 51 lång.
  Alfred v 41+4 vägde 4885g o 56 lång.
  Fabian v 37+2 vägde 3940g o 52 lång!
  Kram K

 14. Jag har heller ingen förlossningsberättelse….
  Men ser jättemycket fram emot att läsa din!
  Jag ligger ca en mÃ¥nad efter dig, sÃ¥ det känns som att jag hela tiden kan ha lite koll pÃ¥ vad som ska hända framöver 🙂
  Lycka till! Det kommer gå kanonbra!

 15. min lilla historia:
  efter att haft ”ont i magen” kvällen och hela natten utan att ha sovit något,gick vattnet helt plötsligt halv nio på morgonen.
  Tänkte att det kan ju inte vara det riktiga vattnet som går eftersom det är en månad kvar till bebis ska komma.
  men efter samtal med bb så ville dom jag skulle komma in för undersökning.
  Ingen bb-väska packad,ingenting förberett.
  Eftersom jag inte hade värkar så tog vi det lugnt. Jag tog en dusch,drack kaffe och packade väskan tills jag sa till min man att det nog var dags att åka in, väl inne på bb konstaterades det att jag var öppen 3 cm och skulle få vara kvar, men fick ingen plats på deras neonatalavdelning,värkarna kom allt tätare, fick en spruta i benet som skulle skjuta upp värkarna lite. De ringde efter en ambulans.fick åka ambulans till ett annat sjukhus med blåljusen på, min man i bilen efter.värkarna kom hela tiden och det var skitjobbigt.
  väl framme var jag typ nästan helt öppen, nu hade det gått typ tre timmar. fick lustgas och epidural. det var himelskt. sen stannade det upp, bebisen kom inte så långt ner som han skulle…fick testa lite olika saker för att försöka få ner honom, men det gick inte istället fick jag försöka krysta ut honom, men jag hade fel teknik och det kändes förjävligt, han kom ju aldrig ut!
  eftersom jag varit öppen så länge var det ett sista försök som gällde, sen skulle sugklockan fram. då ploppade han såklart ut, och det var en enorm lättnad eftersom sugklockan inte skulle ha hjälpt, då skulle ett kejsarsnitt varit nödvändigt. men vi slapp det och ut kom han,efter cirka 9 timmar allt som allt.
  sen fick vi vara kvar en vecka på bb för han fick gulsot!
  lycka till med allt och hoppas din förlossning går bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s