just hang in there

1:a november. Slut på oktober och ingen bebis har anlänt. November-bebis it is, alltså.

Jag har de sista månaderna sagt att jag tror att han kommer 1:a november och det trodde jag fram till läggdags i går. Nu tror jag det inte längre. För värkarna från förra natten och dagen i går är som bortblåsta, jag har inte ens molvärk i ryggen längre.

Så nu har det alltså börjat hända. Allt går tillbaka. Nacho blir mindre och mindre, min mage likaså, och vips så har det gått nio månader till och jag är inte gravid längre. Det blir ingen bebis. Lite så.

Ibland känner jag för att åka in till förlossningen och ba ”Hej, min mamma ligger på sin dödsbädd och kommer inte överleva veckan, så kan ni sätta igång mej så att hon hinner träffa sitt barnbarn innan hon går vidare, tack?”. Men det känns lite väl drastiskt kanske? Mm, förmodligen.

Så nä. Jag åker inte in. Jag sitter här och äter min vanligt sena frukost, i dag i form av två frökusar, ett glas juice och en tallrik päronkräm med mjölk. Sen kanske det blir en muffins. Eller två. Det vet man aldrig. Känns som att jag behöver tröst.

Men nu får jag skärpa mej. Jag har gått över en vecka, inte fått en dödsdom. Skärpning.

6 tankar om “just hang in there

 1. Lugnet före stormen! Tror det drar igång ikväll/ inatt. Jag har tre barn och timmarna innan det drog igång för mig var det allldeles lugnt och stilla i kroppen och magen och jag kände mig inte gravid alls. Lycka till!

 2. Jag förstår verkligen att du är less nu… Är måååånga muffinsar o sov! Skickar över massor av kramar till dej o grattis till att du blivit mamas månadsbloggare!!!
  Kram K

 3. Jag tyckte första veckan var värst, sen vände det lite, jag började ställa in mig på att gå över tiden ut och bli igångsatt, folk började lugna sig lite i att höra av sig och fråga, kändes som att alla inklusive jag själv vande sig vid läget liksom. Jag försökte trösta mig med att läsa fakta om att gå över, som att 7 av 10 går över tiden, speciellt vanligt är det tydligen med första barnet. Att en graviditet räknas som normal fram till 42+0 och det är först efter det som man egentligen ”gått över”. Att två kompisar till mig gick över och blev igångsatta och de fick sina barn till slut 😉

  Sen är det ju inte enbart dåligt att barnen blir lite ”överbakade” 😉 Gabriel hade inte minsta tendens till gulsot (Sophia som är född 40+0 hade lite lite grann). Han hade perfekt sugteknik direkt från början, har gått upp i vikt jättebra och har redan börjat fästa blicken på saker lite grann, två veckor gammal. BVC sa att det normalt brukar ske vid fyra veckor, men eftersom han gick över nästan två veckor så kan han bli lite tidigare med sånt.

  Er lillkille väntar helt enkelt med att komma ut tills han är helt perfekt 😉

  Svar; Jajajajajajajajaaaaaaaaa, men jag vill ha honom NUUUUU!!!! 😉 /Maria.

 4. Klart du behöver muffins, du ska ju ladda! 🙂 Jag ångrar mig som fasen att jag inte tog tag i det där laddandet innan födseln. Fast det var typ när jag gett upp och tänkte att jag skulle gå två veckor över som han tyckte att det var dags att komma… 😉

 5. Nämen hej, ännu en i slutet av graviditeten som bara väntar och väntar, bra val av månadens blogg – jag kommer följa! Lycka till nu och hoppas du ligger i onda onda värkar innan veckans slut!!

  Svar; Tack så mycket! 🙂 Det hoppas jag med. Lycka till till dej också! 🙂 /Maria.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s