100 nyttiga dagar

No more donuts…

Vad roligt att ni var flera som hakade på 100 nyttiga dagar-utmaningen! Här och på facebook tror jag att det är drygt tio st som hakat på efter mitt tips, underbart!

I dag är min första dag. Jag är inte nervös för fem öre. Vissa är oroliga för att de inte ska ”klara det”. Men varför är man orolig för det? Så länge man vill klara det, så klarar man det. Det handlar bara om vilja och så länge man vill, så finns det inget snack. Jag tror dock att det är viktigt att man från start har satt sina kriterier själv och inte ger sej in på något som inte passar en själv. Det som står på bloggen och facebooksidan är ju inga regler, bara riktlinjer. Du blir inte utkastad om du inte gör som alla andra. Bestäm själv, varje steg på vägen är ju ett steg i rätt riktning. Det viktiga är att du följer det du bestämt. Lura inte dej själv, det tjänar ingen på.

Så här har jag och Vikto bestäm oss för att köra;

 • Vi kommer inte köra någon LCHF-grej där vi inte får äta några kolhydrater. Vi ska äta vanlig mat och kommer inte utesluta pasta och sånt, utan äta helt normalt.
 • Ingen skräpmat är tillåten – någonsin. Inget McDonald’s (där åt jag iofs aldrig tidigare heller), Max eller Burger King. Ingen kebab, ingen pizza, ingen färdigmat, inga pommes, inget friterat alls. Thaimat går dock bra, det är ju i princip bara grönsaker.
 • Vi får inte äta något godis, glass, chips, kakor, you name it. Naturella nötter går bra, men Vikto är ju allergisk mot nötter, så det kommer jag bara äta när han inte är närvarande.
 • All frukt går bra och även bär. Jag vet att fruktsocker också är socker, men vi gör detta i första hand för att gå ner i vikt, medan andra gör det för att helt bli av med sötsuget. Det är en bra bonus om vi blir det, men det är, som sagt, inte det viktiga. Frukt är inte dåligt, frukt är nyttigt.
 • Fun light är tillåtet som smaksättning till kesellan, inte som dryck.
 • På helgerna är det okej att dricka något glas lightläsk eller öl med lägre kolhydrathalt. Återigen – viktnedgången är det viktiga för oss och lightläsk påverkar inte den. Vad gäller ölen så dricker vi inte mycket, men jag har nyss haft nio kritvita månader och vill nu kunna ta mej någon öl då och då, om jag vill det.
 • Vin är också okej. Ingen cider är okej.
 • Vitt bröd är inte okej, men halvgrovt bröd är okej. Även grovt bröd, naturligtvis.
 • Havregrynsgröt är okej, risgrynsgröt och mannagrynsgröt är det inte.
 • Ingen juice är okej mer än egenpressad.
Har jag missat nåt? Jag vet inte, i så fall kompletterar jag senare. Nu kör vi!

6 tankar om “100 nyttiga dagar

 1. jag hänger på…
  Hoppas att jag har karaktär så att det räcker, kommer som ni att unna mig ett glas då och då..
  åh, tänkte på en sak igår som ja skulle fråga dig men jag glömde av det… eller jo, naturell yogurt?

 2. Gryyymt!! Segt att vi har detta i NY 😉 men det är som du säger, man gör sina egna regler och det är ingen lag! Jag är inte heller nervös, det är bara vilja det handlar om och den har jag, vinnarskallen med! Nu kör vi 😉

  Svar; Men jag kan säga att om jag vill käka gott och onyttigt i NY, så gör jag det. 🙂 Då är det ändå väldigt kort tid kvar, det kan jag ta. En Cosmopolitan ska jag i alla fall ha. 🙂 /Maria

 3. Jag är med på, om jag får? 🙂 fast jag börjar imorgon, såg det inte förrän nu och det är lite sent påtänkt just idag kanske.. 🙂

  Svar; Självklart får du vara med! 🙂 Det spelar ju ingen roll när man börjar. 🙂 /Maria

 4. Ping: ibland går det väldigt lätt | Somenöppenblogg 2.0

 5. Ping: det blir inte alltid som man tänkt sej | Somenöppenblogg 2.0

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s