my love is your love

En av min barndoms allra största idoler har lämnat oss. Whitney Houston har till slut fått ro. På ett sätt inte det minsta förvånande. Ändå sitter jag här chockad och i allra högsta grad oförstående. Samma typ av känsla som när jag fick beskedet om Michael Jacksons död – fullt förståeligt, ändå alldeles omöjligt att ta in. Människor som MJ och Whitney Houston har, på något sätt, fått oss att tro att de är odödliga. Nu har vi än en gång fått bevisat att de inte är det.

Whitney är en av de artister som haft allra störst inverkan på mej, i hela mitt liv. Som barn satt jag ofta på golvet hemma i vårt radhus, med LP-fodralet i händerna, och lyssnade på Where do broken hearts go, eller One moment in time. Jag beundrade bilderna av henne på fodralen. Såg hur vacker hon var. Hörde hur fantastiskt begåvad hon var. Lyssnade om och om igen. Tröttnade aldrig. Har fortfarande inte tröttnat.

För oss som växte upp på 80- och början av 90-talet är Whitney en av de absolut största, hon präglade starten av våra musikliv, och att se hennes förfall har varit smärtsamt. Det finns många sorgliga adjektiv att ta till när man ska beskriva de sista tio åren i hennes liv. Och det är sorgligt när man tänker på att många av dagens ungdomar aldrig upplevt hur fantastisk hon var, kanske inte ens vet vem hon var. Alla borde veta vem hon var.

Jag hatar det här. Vill inte vara med om stjärnor som går bort. Speciellt inte såna som jag älskat så. Speciellt inte de som format en del av min uppväxt. När jag möttes av alla RIP-statuera på Facebook i amningsnatten tog jag det personligt. Tårarna rann utan att jag bad dem. Tårarna rann tills de var klara. Sen kunde jag inte lägga mej och sova igen förrän jag skrivit detta blogginlägg.

Det är tragiskt att hon är borta. Men det var än mer tragiskt att se henne stapla omkring i ett helvete på jorden de sista åren i hennes liv.

Nu behöver du inte lida inför ögonen på hela världen mer. Nu kan du sluta kämpa. Nu kan du vila i frid.

En tanke på “my love is your love

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s