”är man inte röd när man är ung saknar man hjärta, är man inte blå när man är vuxen saknar man hjärna”*

Denna förmiddagens Efter Tio har varit klart sevärt!

Jag har inte jättemycket för Malou von Sivers. Tycker att hon har en butter uppsyn och är tämligen dålig på att intervjua, då hon inte låter samtalen ha sin gång, utan har bestämt sej redan innan för var hon vill komma och gör allt för att nå dit. Hon ler i princip aldrig och när hon väl gör det ler hon aldrig med ögonen. Det känns inte äkta. Men hon är rak och kan ibland få till det, trots allt.

I dag var hon rolig, utan att hon försökte (antar jag). Jonas Sjöstedt, Vänsterpartiets ledare, var på plats (härlig kille, förresten, jag gillar honom) och Malou pratade om fördomarna mot honom eftersom han faktiskt bor på Östermalm och klär sej mer som en borgerlig politiker. Detta är alltså vad annat folk sagt och inte nödvändigtvis något Malou själv, eller jag för den delen, tycker är något som inte går att förena – att klä sej propert och bo på Östermalm, samtidigt som man är vänsterpartist.

Hon inledde frågorna med att kläcka en alldeles underbar oneliner; ”Du har växt upp i ett intellektuellt hem. Ändå blev du vänsterpartist. Hur kommer det sej?”. Alltså. Haha. Man riktigt märkte att hon tänkte ”Oj, hur ska jag ta mej ur det här…”.

Jonas Sjöstedt då. Jag gillar honom, som sagt. Han kommer bli väldigt viktig för sitt parti. Lars Ohly var ju också speciell, men Sjöstedt är mer ödmjuk och mindre fördömande, av det lilla jag sett hittills. Skön kille, även om han för fel politik, höhö.

(*Inte mitt citat, som ni kanske vet. Men det är faktiskt litegranna sant. Faktiskt.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s