greenwich & chinatown

Åhååå, vilken underbar morgon/förmiddag/dag vi haft här hemma! Alldeles underbar.

Nicht.

Tar och muntrar upp mej själv med lite New York-bilder. Ni verkar sådär intresserade av kommentar-flödet att döma, men jag kör på ändå.

Dags för lördagen.

Aston vaknade kl fem och ville absolut inte, under några som helst omständigheter, somna om igen. Vid 6.40 gav vi upp och gjorde oss i ordning för dagen. Frukosten på Un, Deux, Trois, en annan fransk bistro/restaurang öppnade kl sju och då var det så här lugnt och fint på den regnvåta gatan mellan vårt hotell och målet för vår frukost.

Kaffe och rejält med mat var ett måste för att orka hela dagen. Det blev både american pancakes och scrambled eggs och bacon och bagel och vi blev jäkligt mätta.

Efter frukosten gick vi upp på rummet igen och gjorde oss helt klara för dagen. Sen hoppade vi in i en taxi och åkte hit. Perry and 4th. Vet ni vad det är för gata?

Perry Street. Det är Carries gata, det. Ni vet, Carrie. I Sex and the City. Det kändes som att jag hade varit här hundra gånger förut. Men det hade jag ju inte.

Tyvärr var trappan lite förstörd i form av en ”No trespassing”-skylt som så fint hängde där. Synd. Det sabbade litegranna intrycket.

Men ett snabbt (och fult) kort nedanför kunde man ju alltid ta.

Carries gata heter alltså Perry Street och ligger mellan West 4th och Bleecker Street. Säg bara ”Corner of 4th and Perry” till taxi-chaffisen, så vet han. Om ni är SATC-fans, som jag, och åker till New York, så rekommenderar jag er verkligen att åka hit och gå runt lite. Det är en cool känsla man får i kroppen när man vandrar på de gator man sett om och om igen i hundratals SATC-avsnitt. ”HÄR HAR MR. BIG STÅTT I SIN BIL!!!” utbrast jag. Coolt så det förslår.

Mindre än 100 meter från Carries trappor ligger The Magnolia Bakery, där tjejernai SATC gärna köper tårtor och cupcakes ibland. Dit gick vi!

Där fanns ju ett och annat att välja på, om man säger så. 15 cm höga tårtor till exempel. Men vi nöjde oss med fyra cupcakes och fyra cocos-macarons. I en plåtlåda, som minne. Passade även på att köpa med oss Magnolia Bakerys egen kokbok, så att vi kan göra lika goda cupcakes hemma (HAHA).

Sen gick vi runt i Greenwich och Soho ett bra tag, tills vi kom till Broadway. Shoppade lite på American Apparel bl.a. Men eftersom det regnade i stort sett hela förmiddagen så blev det bara att jag fotade med iPhonen. Därför är det ett glapp på några timmar i bilderna på kameran.

Nästa gång jag plockade upp kameran hade vi gått förbi Broadway och Little Italy och kommit ända bort till Chinatown. Det var lite coolt där.

När klockan var typ tre-halv fyra kände vi att vi nog skulle försöka bege oss till hotellet och vila lite om vi skulle orka ge oss ut och äta på kvällen, så vi började leta taxi, vilket INTE var det lättaste på den delen av Manhattan. Vi fick gå ett jädra tag innan vi till slut kunde knö oss in i en gul, härlig bil.

Kvällen kommer i ett annat inlägg, så gör vi. För nu måste jag ta itu med lite grejer här medan den skrikige chefen sover sött. Hej!

6 tankar om “greenwich & chinatown

  1. Kollar en del, men kommenterar inte så himla ofta, superkul att se bilder, var ju 9 år sedan jag var där, men en del känner jag igen 🙂

  2. Jag är också dålig på att kommentera men gillar new york-inläggen massor. Var själv där i mitten av mars förra året. Får lite flashbacks och bra restaurangtips till nästa besök, även om vi verkar ha haft ungefär samma agenda på att-se-och-göra-listan, men det har väl alla turister. Det coolaste var nästan att det räckte med att ta upp kameran och ta ett kort för att få en grym bild. Kan inte tänka mig en mer fotogenisk stad! Ett tips för dig till nästa resa om ni inte var där: the High line. Ligger i krokarna av carries trappa fast lite mer nordvästerut. En nerlagd järnväg ovanför mark som är omvandlad till promenadslinga. Tyckte nästan att det var bäst på hela resan! Och så var besöket på mood en höjdare, men det är ju bara för att jag äääälskar project runway.
    Kram från mig
    -Jenny-

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s