svammel 20 december 2012

I dag är en sån där dag då jag vaknar upp och liksom bara slås av hur lyckligt lottad jag är. Hur mycket fint som finns i mitt liv, sånt jag aldrig kunnat drömma om.

Mitt liv var i så många år ett stort mörker. Naturligtvis fyllt av solsken och skratt, som alla andras liv, men solsken dränktes alltid i kalla skuggor till slut och på nätterna ekade inga skratt, bara skvalpande tårar. Jag tyckte att jag var en god människa, det var jag med, och jag förstod inte varför ingen annan såg det. Det fanns de som såg det, men de stötte jag oftast bort, för jag ville nog må dåligt. När man mår dåligt kommer man nämligen undan med allt. Allt utom räkningar, typ.

Till slut kom jag på att det helt enkelt inte är så jäkla kul att må dåligt, att vara en börda för alla andra, att vara antingen hög på livet eller självmordsbenägen. Till slut bestämde jag att nu måste jag sluta ”kämpa” och börja ”leva”. Jag ville inte kämpa mig genom dagarna för att bara överleva. Jag ville leva! På riktigt!

När jag bestämde mig för att må bra fanns inga ursäkter längre. Det var bara att ”göra det”. Mådde jag dåligt någon dag insåg jag att ”sånt är ju livet, lite upp och lite ner”. Såg det aldrig som bakslag, bara som en del av livet. Är ganska säker på att jag råkar ut för lika mycket dåliga saker nuförtiden som för några år sen, men jag tar det inte personligt längre och jag lägger mer vikt vid det som är bra. Inte tvärtom, som förut.

Jag är så tacksam för alla pissiga år. Utan dem hade jag aldrig förändrats som person. För det är precis det jag gjort – förändrats från mitt allra innersta och utvecklats till något mycket mer livsvänligt. Sen har jag skapat det här själv. Mitt liv. ”Tur” tänker vissa. ”Hon har haft tur”. Ja, det kanske jag har haft. Men tur kommer till de som jobbar för den. Jag har förtjänat all tur i världen efter all skit.

Du förtjänar också all tur. Bara tro på det.

20121220-085927.jpg

20121220-090152.jpg

En tanke på “svammel 20 december 2012

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s