100 nyttiga dagar

DSC_0932

Ja, nu är det dags igen. 100 nyttiga dagar.

Förra året lyckades jag gå ner drygt sju kg på ca tre månader genom att bara skippa ”skiten”, så som skräpmat (kebab, pizza, burgare, pommes etc.), godis (chips, lösgodis, glass, kakor etc), andra uppenbara sockerbomber, typ juice m.m. samt ta det lugnt med bröd och pasta. Ingen jättegrej. Inget läsa på paket eller räkna kalorier, ingen diet. Bara sunt förnuft. Alkohol får jag dricka, men aldrig på vardagar. Inga konstigheter, va?

Förra året var vi flera som körde och vi hade en grupp på facebook där vi peppade och stöttade varandra. Jag vet inte om den finns kvar, men nu kör jag själv i alla fall. Vikto är också på. Är ni? Ni skapar era egna regler, förstås. Jag är ingen chef. Men jag vet att det går, så fråga mig gärna om ni vill ha tips och råd eller stöttning. Jag finns här.

I dag har jag mätt, vägt och fotat mig och det är ingen rolig historia. Inte alls. Att det ser ut som det gör nu är naturligtvis starkt förknippat med min knäskada som jag ådrog mig för en dryg månad sedan och när jag inte kan springa (och därmed inte träna handboll), så är det svårt för mig att bränna fett. Trots det har jag fortsatt att äta som vanligt. Då går det fort utför. Nu har jag fortfarande minst en månad kvar tills jag får springa igen, så en förändring krävs. Så förändring blir det. 17 april är jag i mål. Då kommer jag må riktigt bra.

Nedan följer både siffror och bilder och det är så klart fantastiskt o-kul att lägga ut dem här. Men så här ser det ju ut och ju fler som ser det och vet om sanningen, desto mer motiverad blir jag att ändra på sanningen till något jag kan vara stolt över. Så here it goes.

DSC_0787_2

Vikt; 81,2 kg
Höger biceps; 31 cm
Vänster biceps; 30,2
Höger vad; 37,9
Vänster vad; 38,5
Bröst; 93
Höger lår, tjockaste stället; 64,4
Höger lår, mitt på; 53,7
Vänster lår, tjockaste stället; 64,3
Vänster lår, mitt på; 51,5
Rumpa; 106,3
Höft, troskanten; 95,4
Höft, höftkulorna; 108
Bilring; 95,4
Navelhöjd; 90,5
Midja; 76,9

Ja, så ser det alltså ut, svart på vitt. Och mäter gör jag för att vågen sällan visar hela bilden. Ibland kan man ha gått ner ett hekto på en vecka eller kanske till och med gått upp i vikt, men ändå tappat i cm. Om jag då bara vägt mig kan jag lätt tappa sugen och tycka att det inte ger något. Men cm ljuger aldrig. Och för mig är det först och främst formen som spelar roll, sen kommer vikten i andra hand.

DSC_0788_2

DSC_0789_2

DSC_0791_2

Bakpartiet är ju det absolut värsta. Den där röven bara SKA bort och låren med.

Så vad säger ni? Är ni med mig? Hoppas det! Och vill ni läsa mer om hur det gick för mig förra året så klickar ni bara på kategorin 100 nyttiga dagar, så hittar ni allt.

Heja heja!

6 tankar om “100 nyttiga dagar

 1. Modig du är som ”visar upp” din kropp! Stort lycka till!

  Jag bestämde häromdagen att jag kör 4 veckor utan skit men det blir troligtvis längre än så. I höstas gick jag ner 5,5 kg på den metoden men tyvärr har 2 kg letat sig tillbaka under julen. Men nu kör jag hårt 🙂

 2. En väldigt bra idé tycker jag!
  Men jag känner mig själv, och vet att jag kommer att sabba det där rätt snabbt. 😀
  Tror jag kanske ska börja med 7 nyttiga dagar, och så kan jag ta sju till sedan när de dagarna gått, och så vidare.
  100 låter så mycket att jag kommer att tappa sugen, men 7 dagar låter ju som en piece of cake liksom. 😉

  • Det låter ju jättebra, Karin! Börja smått och så växer självförtroendet och självkänslan med tiden, när du märker att du klarar det! Helt rätt. 🙂 Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s