en tår för varje sak

Ibland kan jag bara börja gråta rakt ut, av ingen direkt anledning. Jag har alltid varit en känslomänniska, med nära till alla känslor. Bortsett från ca ett halvår 2009-10 då jag plötsligt inte kunde gråta har jag gråtit mycket hela livet, det är skönt att gråta. Men oj, vad det har blivit ännu mer sedan jag fick barn.

Ja, det är jobbigt att ha barn ibland. Självklart är det det. Men i det stora hela är det ingenting annat än en stor jävla gåva. Och ibland kommer det bara över mig, hur satans lyckligt lottad jag är, som har allt och alla finheter i mitt liv. Jag tror att jag visar tacksamhet varje dag, jag försöker göra det. Inte bara över Aston, utan över Vikto, huset, möblerna i det, gräset och växterna utanför, by airaM och mycket, mycket mer. Vissa av sakerna har jag mig själv att tacka för, andra kan jag tacka Vikto för, en del är bara ödet.

I dag packar vi ihop oss i bilen och åker söderut när Vikto jobbat klart och äntligen tar semester. Vi åker mot Ronneby, där min pappa är född och uppväxt och där min pappas familj alltid funnits. Vi har alltid åkt dit minst en gång om året, oftast två. Somrar och jular i mängder har tillbringats där. Men när Aston var bara tre veckor, i november 2011, dog min farmor, och sedan dess har vi bara varit i Ronneby två gånger – på hennes begravning och för att hämta pianot som jag fick ärva.

Och så vill jag inte ha det. Jag vill ha kvar Ronneby. Så i dag åker vi. Min faster och hennes gubbe och min kusin Johan finns ju kvar. Johan var ju här på midsommar, så det blir roligt att träffa honom redan nu igen. Lillebror Jakob är också där, det är extra roligt. Som extra grädde på moset är det Tosia Bonnadan, en årlig tradition i Ronneby med marknad och tivoli. Jag har växt upp med Tosia, så det känns inte mer än rätt att Aston också ska få åka dit.

Så nu sitter jag här och gråter. För minnen från det som varit, för nya minnen som ska skapas, för de jag har omkring mig och för de som har lämnat.

Livet. Vilken gåva.

20130712-093000.jpg

En tanke på “en tår för varje sak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s