in the name of love

20130730-212718.jpg
Fin regnbåge i Skillingaryd i kväll.

Pride i Stockholm i veckan. Önskar faktiskt att jag bodde i Stockholm nu så jag kunde vara där. Att det ens ska behövas en sån tillställning är helt sjukt, det borde vara självklart, år 2013, att man får älska och ligga med precis vem man vill, men uppenbarligen behövs det fortfarande.

I Ryssland kontaktas och luras unga, homosexuella män av nynazister att träffas och torteras sen och torteras sedan samtidigt som de filmas. Nyheterna om detta får mig att vilja kräkas och gråta på samma gång. Detta hat, vart kommer det ifrån? Det skrämmer mig och det gör mig fruktansvärt ledsen.

Men även där hatet inte är så starkt finns intoleransen. ”Det gör väl inget med homosar, bara inte mitt barn är en sån” alltså kom igen nu. Vi har ett sjukt stort ansvar som föräldrar, att få våra barn att känna att de älskas, accepteras och respekteras oavsett vem eller vilka de gillar. Ett barn (som blir vuxen) som bär på den vetskapen lär också vara mer öppen och tolerant mot andra människor. Då finns inga fel – bara rätt.

Kan vi komma överens om att det enda som fanimej är väsentligt när det kommer till att bry sig om vem våra söner, döttrar, systrar, bröder, barnbarn, kusiner, klasskamrater, politiker och fan och hans moster älskar och älskar med är att hen är lycklig? Kan vi snälla komma överens om det? Åt alla håll. Gör vi det så slipper vi uppleva ett enda hatbrott till. Då kan vi rädda liv.

Aldrig hata, bara älska.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s