sista dagarna tillsammans

IMG_3037

Helt ofattbart. Om en vecka börjar denna lille knodd (på bilden knappt ett år gammal) på dagis. Om precis en vecka är första inskolningsdagen gjord.

Jag tycker inte att det ska bli jobbigt, inte på något sätt. Jag är tacksam över att ha fått all denna tid hemma med Aston, att jag haft den möjligheten, men nu är det dags för nya saker i livet – för honom och för mig. På ett sätt känner jag mig mer som en mamma nu, när jag ska lämna bort honom, än när jag haft honom hos mig hela dagarna. Det är som om jag bara varit barnvakt åt mitt eget barn så länge vi varit hemma mest. Nu blir det hämta och lämna på dagis och prata med fröknar och andra föräldrar och gå på föräldramöten och ta med ombyten och lösa konflikter och allt möjligt som händer på dagis. Det ska bli fantastiskt.

IMG_3891Min lille bebis är ingen bebis längre. Här ca ett halvår gammal.

Ni som har äldre barn – när började era barn dagis? Hur kändes det när de skulle börja?

 

En tanke på “sista dagarna tillsammans

  1. Alla mina tre har börjat när de var runt 1 år. Och inskolningen har vart väldigt olika och barnen anpassat sig i olika takt, men de har alla älskat dagis och kännt sig trygga där efter ett tag.

    Lilla Niels var enklast av dem alla, inskolad på två dagar och nöjd med livet.

    Övertygad om att det går bra för Aston. Han verkar trygg och har trygga föräldrar.

    Men ett litet tips på vägen om han blir ledsen vid lämningen. Snabba lämningar är a och o. Ju längre man dröjer, desto mer tårar.

    Tjing!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s