en röst i natten

20140115-042224.jpg

Klockan är i skrivande stund 04.23 och jag sitter på jobbet i Hillerstorp. Jobb 00-06 för första gången på över en månad efter att fingerskada, julledighet och sjukdom kommit emellan. En maskin har gått sönder och vi har stått still i över en timme nu. Det är rätt segt måste jag erkänna. Jag vill hellre jobba på så att tiden går undan.

Men jag trivs bra här, det gör jag. Det jobbar folk från världens alla hörn här och det är så roligt och lärorikt. Hittills under min tid här har jag jobbat med en vietnames, en rumän, en finsk, en serb, en bosnisk och i dag en chilenare. Varje gång får jag höra intressanta historier om hur de kom hit och varför, hur de uppskattar Sverige enormt mycket, förmodligen mer än någon sk etnisk svensk. Det är roligt att höra och det är roligt att få veta mer om hur de levt i sina hemländer.

Flera av dem har jobbat här sedan de kom till Sverige, de har fått jobb här nästan direkt. Det är så roligt att det finns företag som gör det möjligt för invandrare/flyktingar att snabbt komma till arbete och på så sätt integreras lättare i samhället. Det tjänar alla på.

Ja. Jag tycker om detta ställe.

Men nu får reparatören gärna laga maskinen. Eller så får hen gärna säga att ”Nääää, den här skiten kommer inte lagas på 1,5 timme, så ni kan åka hem.”. Det hade inte gjort något.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s