allt jag kan

Det bästa jag åstadkommit i mitt liv, tveklöst. Det är han.

DSC_0172Det finns ingen som ger mig så mycket känslor som han.

Kärlek, skratt, gråt, vansinne, galenskap, glädjerus. Han ger mig allt.

Som mamma till en pojk kommer jag göra allt som står i min makt för att skapa en så trygg och i sig själv stark pojke, ung vuxen och man att han aldrig kommer känna sig manad att trampa på någon annan människa, oavsett kön, sexuell läggning eller etnicitet. Han ska alltid känna att han duger och är älskad som och för just precis den han är och att alla andra förtjänar samma behandling. Jag ska lära honom att alltid våga stå upp för sig själv och för andra som inte vågar stå upp för sig själva. Han ska vara en källa av trygghet, inte av rädsla. Han ska ta ett kliv fram och sträcka ut handen till den som fallit, den som är svag. Inte växa genom att backa och vara en i mängden av mobben som hånskrattar i grupp, men gråter av rädsla om natten. Jag ska lära honom att ett nej är ett nej är ett nej är alltid ett nej. Alltid.

Han ska vara trygg och känna sig älskad. Ett tryggt barn ger en trygg vuxen. En trygg vuxen våldtar inte, slår inte, mördar inte. Det är mitt (och Viktos) jobb att se till att detta blir verklighet och vi tar det på allvar.

Detta lovar jag, av hela mitt hjärta.

För en bättre framtid.

DSC_0086

3 tankar om “allt jag kan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s