hela vägen in

Det är ju skit med, att vi ska ha så svårt att knyta ihop säcken. Vet inte för vilken gång i ordningen det är som vi leder så gott som hela matchen för att sedan tappa greppet och förlora sista tio.

I dag var det borta mot OV Helsingborg som gällde. En kanoninsats bakåt, i typ 45 minuter, gjorde att vi ledde med 21-18 med ca tio kvar. Sen avslutar vi med 2-8 och allt är förgäves. Det känns så onödigt, så pissigt. Men egentligen inte orättvist, eftersom vi inte gör jobbet som krävs i slutet. Nej, vi har inte domarna med oss – vi får en straff, OV fem. Vi får fyra utvisningar, OV en. Det speglar inte matchen alls. Men hade vi använt huvudet sista tio hade vi vunnit ändå. Det gjorde vi inte.

Och nu ligger vi kvar på sistaplatsen, trots att väl ingen egentligen tycker att vi hör hemma där. Inte jag heller. Men det handlar om att ta poäng, inte leda i paus eller efter 50 minuter, utan efter 60 minuter. Vi får inga tröstpoäng för att vi i åtta av våra 13 förlustmatcher förlorat med tre mål eller mindre. Att fem av dem förlorats med bara ett enda mål.

Det spelar ingen roll.

Handboll handlar om att ta poäng, inte om att förtjäna dem. Så nu är det jävlar bara att släppa alla eventuella mentala handbromsar och köra hela vägen in i kaklet för att ta så många poäng som möjligt på de fem matcher vi har kvar. Varav jag tyvärr missar nästa match, hemma mot Tumba på lördag, pga PT-helg i Stockholm. Det suger, men denna gången har jag inget val…

Nu ska jag väl försöka sova, men det är svårt. Jag analyserar, grämer mig, funderar. Vill hitta en lösning, men tror att vi redan har svaret. Nu är det ”bara” jobbet som krävs.

För mig gick det bra i dag. Jag hade gott flyt framåt och gjorde ett fullt godkänt försvarsarbete. Tyvärr blev det punkt i dag igen, efter ca 20 minuter och sedan matchen ut. Surt! Men så är det.

God natt med er!

20140217-012653.jpg
Vänner var och tittade på matchen i dag och hade gjort detta plakat. Något av det gulligaste någon gjort för mig…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s