börja spela handboll

20140305-114345.jpg

Här ser ni var jag hänger i dag! I en liten gympasal på en skola i Huskvarna utanför Jönköping.

Vad gör jag där då?

Jo, 14-16 mars spelas ett USM-finalsteg i Jönköpings Idrottshus. Sveriges åtta bästa lag i sex olika klasser (tjejer och killar födda 95-96, 97-98 och 99) gör upp om att bli bäst i Sverige. Jag har själv spelat två finalsteg med Kärra HF och lyckades som 15-åring vinna SM-silver i vad som då kallades ICA-cupen.

Inför detta finalsteg gör Svenska Handbollsförbundet en liten raid och skickar ut några av oss handbollsspelare på skolor runt om i Jönköping för att öka intresset bland de yngre. Ett mycket bra initiativ, anser jag.

Det är alldeles för få ungdomar som spelar handboll i dag. För många väljer innebandy, vilket jag personligen tycker är synd då innebandy är en så liten sport internationellt. Om detta kan få en unge till att börja spela handboll så är det en vinst.

Forza handboll och forza Hallby!

20140305-115048.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s