en dag i taget

Den sista månaden har verkligen inte varit min/vår månad. Sedan jag började mitt nya jobb för drygt en månad sedan har jag varit sjuk två gånger, Aston är inne på sin fjärde(!) sjukdom och nu i helgen fick jag åka akut till Göteborg då mormor var/är riktigt dålig och läkaren sa i söndags att hon troligtvis inte skulle överleva dagen. Det gjorde hon och i går, måndag, mådde hon mycket bättre. ”Vad härligt!” tänker ni och jag också i en kort, kort stund. Men innerst inne är det inte härligt. Mormor har varit riktigt dålig i fyra-fem år nu och hon kommer inte bli bättre. Hon är över 90 år gammal med ett huvud som är alldeles klart, men ögon och öron som inte fungerar. Hon är fånge i sin egen kropp och det är så tragiskt att jag börjar gråta rakt ut bara jag skriver det. Ingen förtjänar att leva så. Som i isolering, utan möjlighet till benådning.

Så, ja. Jag är glad att mormor inte lider exakt lika mycket i dag som i förrgår, men hur länge då? När ska det räcka? Kära, lilla mormor. Jag älskar dig.

I dag är jag hemma med Aston då han har ögoninflammation och har haft så sedan i torsdags. Det blir bara sämre och sämre, så i går var vi på vårdcentralen och fick ögondroppar. I morse tog det nog uppemot en halvtimme innan han ville öppna ögonen, inte för att de varar och är klibbiga (för det är de knappt), utan för att han är så ljuskänslig att det gör ont. Han grät och sa att han hade ont i min maktlöshet visste inga gränser. Kändes ju sådär kul att typ sätta mig på honom och tvinga upp ögonlocken för att ge honom dropparna. Usch, vad traumatiskt egentligen. Men det är ju för hans eget bästa.

Hoppas att ni har lite mer flyt i vardagen än vad vi har för tillfället.

 

IMG_3221

En tanke på “en dag i taget

  1. Så ledsamt med mormor , en tår trillar på min kind när jag läser så fint du skriver om mormor. Stackars Aston och er, hoppas han kryar på sig snabbt. Hoppas ni får en trevlig påsk trots allt elände , kram ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s