första gången som

Det är stora dagar nu, stora happenings. Nej, inte stora generellt, men stora för vår familj. Första gången-grejer. I går var Aston på gymnastik första gången. Bara två ledare och så barnen. Inga föräldrar.

IMG_9960.JPG

När jag satt där på golvet i entrén till sport-/simhallen och väntade på att de skulle bli klara kände jag mig oerhört mycket som en mamma. En så stark känsla av föräldraskap. Så starkt har jag känt en gång innan och det var för ett år sedan när Aston började förskola. En magisk känsla. Hämta, lämna, vänta. Barnet gör sitt.

När han till slut kom ner för trappan var det en svettig och alldeles rödmosig unge jag fick se. Det bara märktes på hela honom att detta var hans grej. Att han gett järnet. Och jag längtar redan till nästa vecka. Säkert han med.

IMG_9988.JPG

I kväll var det dags för en annan första gången-grej. Föräldramöte på förskolan har vi haft en gång innan, men denna gång hade Vikto fotbollsmatch och hans föräldrar är på utlandsresa. Ingen som kunde vara hemma med Aston således. What to do?

Bästisen August at our service. Eller snarare hans fantastiska mamma Frida. Utan att tveka svarade hon ja på frågan om ifall Aston kunde vara där ett par timmar medan jag gick på mötet och det var alltså första gången Aston var hemma hos en kompis och lekte själv en längre stund.

Och det hade gått hur bra som helst när jag kom tillbaka. Två galna ungar hade sprungit skiten ur varandra (och underhållit lilla Ines, knappt två månader gammal) och efter hemkomst tog det knappt tio minuter innan Aston tvärsomnade.

Det är en av de bästa delarna med att vara förälder, alla ”första gången”. Och vi har knappt börjat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s